2011. május 27., péntek

Babakocsi

Keresem az utam, keresem mint sok ismerősöm, keresem mint sok barátom. Keresem, s közben méltatlankodom. Mert nekem sohasem jó az ami van, több kell annál amint kapok. Legyen ez ajándék, megértés, szeretet, kacsasült vagy szőke zöld szemű királykisasszonnyal egész éjszakán át tartó gyengéden vad szeretkezés.

Mert végre rájöttem! Ez az egész lázongás, örökös elégedetlenség az unalomból ered. Valaki untat, azt hiszem, hogy én... S emiatt az örökös félsztől, hogy megint megunom ezt vagy azt ritkán élvezek valamit úgy istenigazából.



S közben elfelejtettem csaknem egészen valakinek szeliden a szemébe nézni. Gyengéden átölelni és érezni testének melegét. Fárasztó nap után hazaérni és kiscipó alakban halkan kipihenni magam mellette. Mert attól félek ha majd magam mellé engedem, s egyszer majd megunom, s nem ő engem, akkor mi lesz vele? Mert végül is egyszer valamikor a jővőben lehet még szerettem is.

S mi lesz ennek a vége majd? Babakocsi. Mert egyenlő mértékben lelkesedünk majd, én a kocsi miatt, ő a baba miatt...

10 megjegyzés:

  1. Ezt a bejegyzésedet olvasva, szerintem rengetegen magukra ismernek -nem feltétlenűl a kacsasűlt és a zöldszemű királykisasszony miatt:))-,hanem az általános bizonytalanság-,útkeresés-, elégedetlenség, félelem- kollázs, ami olyan közeli téma... és nem győzöm hangsúlyozni, mennyire tetszett, ahogy ezt humorosan és elegáns könnyedséggel megfogalmaztad!

    VálaszTörlés
  2. Azért még dobogós :P

    És értékelem, hogy válaszoltál valakinek!

    VálaszTörlés
  3. "Ez az ember független a történelemtől, nem is ismeri azt és nincs is rá szüksége, a földkerekség sokféle kulturális köteléke közül egy sem köti, ez az ember maga a tiszta értelem, elvont elvek megtestesülése, s nem a nemzeti, vallási, társadalmi vagy osztálykonfliktusok és harcok konkrét résztvevője, ez az ember mintha a világ több ezer nyelve és nyelvjárása közül egyet se ismerne, csak általában az emberi nyelvet, amely olyan univerzális mint az aritmetika. "

    Egy kis filozófia csak neked, csak itt, csak most, ráadásul tiszta ingyen. Ajánlom következő bejegyzéstémának. Benne van minden kedvenced, mint pl a kaja, szőkenő meg a minden egyéb, egészen a matekig :P

    VálaszTörlés
  4. miiiiiii???? ez az ember a programozo? =))

    VálaszTörlés
  5. Akkor befejezném az idézetet, de neked kellett:

    "Ez az ember egyetlen valláshoz vagy egyházhos sem tartozik. Csakhogy ilyen ember nem létezik. Ez az ember ma még puszta fikció."

    Szóval nem, nem programozó.

    VálaszTörlés
  6. ... a kedvenc állatfajtám! :)

    És csak hogy egy cseppet zaklassalak, ha már ilyen szorgalmasan válaszolsz, akkor miért gondolod, hogy egy személy (pl szőke zöldszemű) nem tud majd meglepni hosszabb idő után?

    VálaszTörlés
  7. Nem az a baj, hogy nem hiszem el, hogy nem tud meglepni hosszu ido utan... a kerdes az, ha adok-e neki lehetoseget ra, mert szerintem itt a kutya elasva :D

    VálaszTörlés
  8. Na jó, akkor erre csak egyet tudok válaszolni: ásd ki a kutyát és nyugodj bele, hogy egy kapcsolat nem csak kiscipó alakú pihenés (aminek a keretét te kellene szolgáltasd amúgy, mármint a cipónak :P), hanem vannak benne nagy fekete foltok amiket (nem háromhavonta!!) ügyesen le kell porolni, porszívozni. De az is lehet, hogy tévedek, és egy kapcsolat mindig hawaii és napfény, viszont akkor velem valaki enyhén kib*szott. Úgyhogy inkább maradok az előző megállapításnál.

    VálaszTörlés