2011. április 28., csütörtök

Túró Rudi

Néha rájön az ember mennyire egyszerű az élet mikor nem bonyolult. Mikor arra ébredsz, hogy több piros pötty van rajtad mint a nagy túró rudi csomagoláson, s az nem a pizsama ártatlan mintája, hogy ez az egyszerű vizuális megnyilvánulása a saját testednek mennyi kellemetlenséget és bonyodalmat tud szülni.

Orvosnál is voltam ma, pedig róluk mindenki tudja, hogy két Földön élő fajtól félek úgy istenigazából: az orvosoktól és a kutyáktól. Mondjuk ezek két alfajától rettegek is, a fogorvostól és a harapos kutyától. De megfelelő neveléssel anyum és barátaim rá tudnak venni, hogy megsimogassak egy kutyát, de orvoshoz menni könyörögni kell nekem minden áldott alkalommal (mondjuk orvossimogatásra sohasem akartak rábeszélni).

Rátérve a lényegre, ma a rendelőben a doktornő tanácstalanul vizsgálgatott. S kisütötte, hogy teljesen biztos, hogy valami bajom van, de még nem egészen biztos, hogy mi. Egyszerű esetben és ha szerencsém van akkor allergia, s el fog mulni gyorsan és fájdalommentesen. A második eset sem életveszélyes, de annál ragályosabb, hiszen ő rózsahimlőre gyanakszik. Probáltam logikus érvekkel megmagyarázni neki, hogy himlő nem lehet, mert: nincsen lázzam, s tudtom szerint valamikor beoltottak himlő ellen.

Oszt most úgy néz ki, hogy holnap eldől mi a csuda bajom van, addig is azon goldolkodom milyen hülye neve van a rózsahimlőnek mert egyéb dolgom nemigen van...

2 megjegyzés:

  1. ... soha nem késő himlőbe és szerelembe esni... :)

    ... egyébként a pöttyök elhelyezkedése, kiterjedése, esetleges nyaki nyirokcsomó duzzanat újkeletű észlelése segíthet a diagnózisban... ha nem valami szégyenlős, épp csak bimbózó rózsahimlővel áll szemben az ember...

    VálaszTörlés
  2. Gondolom már elmúlt, de "A pöttyös az igazi!" :)

    VálaszTörlés