2011. április 17., vasárnap

A programozó a teremtés koronája

Ez a bejegyzés után, sőt sokan még az elolvasása előtt jól le fognak engem tolni... Lehet nagyképűen hangzik a cím, főleg azért mert egyesek arra gondolnak, hogy mint a szakma egyik szerény képviselője, nem lenne szabad nekem olyan pozítiv véleménnyel lenni eme faj tulajdonságairól. Pedig kérem szépen kénytelen leszek, evezni a világ ellen, s ma csakis pozítiv dolgokat fogok felsorolni a programozókról. Mert meg vagyok győzödve, hogy senki sem szereti őket, s lépten-nyomon belőlük próbálnak viccet csinálni. Mert mindenki szerint a programozó antiszóciális, lusta, csak matematikáról és különböző kocka dolgokról beszélő, csúnya, hold alakú, érthetetlenül motyógó srác. Aki képes órákat elülni a számítógép előtt, aki arrogáns, aki felfoghatatlanul sokat keres és mindig telhetetlen, stb. stb.

Nos ezt próbálom megcáfolni majd a következő pár bekezdésben, hátha egyesek máris jóbb véleménnyel lesznek rólunk :)

Antiszóciális: Most egyszerűen elég lenne azt mondanom, hogy: "Az emberek azt hiszik, hogy zseninek lenni nagyszerű. Eszükbe sem jut, hogy nekünk mennyire nehéz elviselni azt a sok idiotát magunk körül". De mivel nem vagyok nagyképű, s Isten ments, hogy minden programozót lezsenizzek, egyszerűen azt állítom, hogy a programozók egészen jó fejek. Lehet néha nehezen ismerkednek, de legyetek bátrak és ha kételkedtek kérdezzétek meg a programozók barátait, akik nem programozók. S nem kell elkedvetlenedni, mert minden kétely ellenére akadnak ilyen egyedek és azok nem a matematikusok.

Lusta: ezt alapból megcáfolja az, hogy a programozók az egyik olyan munkásközeghez tartoznak, akik tényleg sokat dolgoznak vagy másképp mondva, tényleg sokat képesek ülni a munkahelyükön.

Csak a matematikáról, s különböző kocka dolgokról tudnak elbeszélgetni. Ezt kénytelen leszek nem bizonyítani, mert ez a blog is élő példa rá, hogy nem igaz... ezek mellett még képesek órákat társalogni kacsasültről, vörös borról, s nem utolsó sorban szőke, zöldszemű királykisasszonyokról...

Csunya, hold alakú: ez is egy szomorú valótlan előítélet... minden munkakör példányai között akadnak notre-dame-i szörnyek, ezek közül a programozók sem kivételek sajnos. De az az egy-két "zacskót a fejére, mert szédülök tőle" példányon kivül akadnak teljesen normális kinézetű egyedek. S most engedjétek meg, hogy elfogult legyek, s csak a női programozók szépségét firtassam, mert tény és való, hogy gyönyörű programozó lányokról tudok. Legalább egy tucatot fel tudnék hozni példának. Tehát nem ritkák mint a fehér holló.

S ezek mellett, ha okosak is és nehéz a munkájuk, érthető, hogy sokat keresnek. Mondhatjuk úgy is, hogy nekik nem szemtelenül magas a fizetésük, hanem a többieknek túl alacsony... Mert egetrázó, botrányos fizetése a futballistáknak van...

3 megjegyzés:

  1. Nem szoke es nem is zold szemu... latom most mar kb akarmivel megelegszel :D

    VálaszTörlés
  2. Hát vele muszáj megelégedni, nézd csak az írást a polóján...

    VálaszTörlés
  3. Hat nezd, jo penzert en is hajlando vagyok hulye feliratos polokat hordani :))

    VálaszTörlés