2011. december 13., kedd

Szőke zöld szemű királykisasszony

Három visszatérő motivuma van ennek a blognak, s ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor muszáj lesz beismerjem, hogy az utolsó időben hanyagoltam őket. Hiszen ha ősszeszámoljuk az utolsó 3 bejegyzés nem igazán a vörösre sült királykisasszony combról, a szőke szemű kacsáról vagy a zöld száraz borról szólt.

Ez a bejegyzés egy picit másféle lesz, hiszen nyakon ragadja majd a lényeget, mint a székely bojtár a bunkos botot. S azzal az egyetlen és szent céllal írodott, hogy következő alkalommal ha majd találkozok egy emberrel kinek a blogom lényegét kell elmagyarázni, hosszú szövegelés helyett elég legyen belinkelni neki ezt a röpke kis bejegyzést. S a következő kettőt majd ami a blog másik két motivumát lesz kénytelen elmagyarázni.

Röviden arról szól a blog, hogy hogyan is lehet jól élni. Programozó lelkem most hevesen tiltakozik az ellen, hogy az igazi nirvánát nem a 16 órás folytonos és örömteli billentyűzetpötyögtetés jelenti, érts a felnőttek nyelvén: programozás, hanem más apró örömök is vannak az életben emellet.



S ezek között megtalálhatjuk a szőke zöld szemű királykisassonyokat is. S miután ezt kijelentem eszembe jut az ismerőseim jelentős része, ki amióta ez a blog megszületett már az összes szőke zöld szemű ismerősét bemutatta nekem önéletrajzukkal és referenciáikkal együtt. Nem! Kérem szépen ez a szőke zöld szemű királykisasszony végül is egy metafora, azt a lányt jelképezi aki:
  • ha rád néz nagy boci szemekkel akkor visszamosolyogsz rá és nem ráförmedsz, hogy ne gyerekeskedj már annyit.
  • ha januárban fagyit enne, szépen kesztyűt húzol a kezedre és karonfogod őt, kivezeted Kolozsvár főterére fagyit nyalogatni a korcsolyapályára.
  • ha eszedbe jut, hogy elfelejtetted a névnapját akkor fogod magad éjszaka közepén s megtalálod az egyetlen nyitott virágüzletet, berontassz, virágot veszel és házhozszállítod azon nyomban.
S ami nagyon fontos, NEM szabad ősszetéveszteni őket a kolozsvári önjelölt királykisassonyokkal, akik:
  • ha rád néz nagy boci szemekkel akkor biztos megjelent az új hipermárkás börcsizma a mallban és péntek napi csekély meglepetésként szeretné ha megvennéd neki.
  • ha januárban fagyit enne, s sóhajtozik utána mint a macskák a forró kása után, az nem azt jelenti, hogy az olasz tengerparton szeretné a hétvégén egy wellness szállódában.
  • 5 nappal a névnapja előtt úgy viselkedik, mint az ébresztő óra: csicsereg, csereg-csörög, nem hagy aludni, s 3 percenként figyelmeztet, hogy neki névnapja lesz majd s milyen rég nem volt abban a központi étteremben ahol a szakácsnak akkora nagy fehár kalapja van mint amekkorák az árak.
Tehát ennyit ma este a királykisasszonyokról...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése